Ruční digitální refraktometr DBR WINE s automatickou teplotní kompenzací slouží ke stanovení cukernatosti vinného moštu. Cukernatost je možné odečíst ve třech různých stupnicích – Brix, Oechsle nebo Klosterneuburg. Refraktometr lze využít i pro stanovení hustoty – stupnice Baumé a pravděpodobného obsahu alkoholu v objemových procentech – stupnice TAVP.
Základní charakteristika digitálního refraktometru DBR WINE:
- jednoduché ovládání pomocí tří tlačítek
- přehledný podsvícený LCD displej
- meřicí hranol z optického skla, prstenec z nerezové oceli (snadné čištění, dlouhá životnost)
- minimální objem vzorku 0,5 ml
- automatická teplotní kompenzace
- jednoduchá kalibrace
- provoz na baterie (indikace stavu na displeji, automatické vypnutí v případě nečinnosti)
- informace k dodávce: součástí dodávky přístroje je ochranný gumový kryt
| Koncentrace cukru | Rozsah: | 0,0 – 55,0 % Brix |
| Rozlišení: | 0,1 % Brix | |
| Přesnost: | ±0,2 % Brix | |
| Oechsleho moštoměr | Rozsah: | 3 – 256 °Oe |
| Rozlišení: | 1 °Oe | |
| Klosterneuburského moštoměr | Rozsah: | 0,0 – 46,4 °KMW |
| Rozlišení: | 0,1 °KMW | |
| Hustota | Rozsah: | 0,0 – 29,8 °Bé |
| Rozlišení: | 0,1 °Bé | |
| Objemová procenta | Rozsah: | 0,0 – 37,9 % |
| Rozlišení: | 0,1 % | |
| Teplota | Rozsah: | 0,0 – 70,0 °C |
| Rozlišení: | 0,1 °C | |
| Přesnost: | ±1,0 °C | |
| Automatická teplotní kompenzace | ano, v rozsahu 0,0 – 60,0 °C | |
| Rozměry | 122 x 58 x 36 mm | |
| Hmotnost | cca 0,15 kg | |
| Napájení | 2x 1,5V AAA baterie | |






















































































































































